Skip links

Κοινή Εκδήλωση Κατάρτισης Προσωπικού στο Μπάρι για το έργο EUCYCLE

Οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου EUCYCLE: Upcycling Europe- Sharing good practises on Circular Economy through European Partnership υλοποίησε με επιτυχία την Κοινή Εκδήλωση Κατάρτισης Προσωπικού. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, στο Μπάρι, με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο του Μπάρι Aldo Moro.

📢 Μάθετε περισσότερα για την εκπαίδευση ->

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε μια γενική παρουσίαση της εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθούν όλοι σχετικά με το πρόγραμμα. Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θέμα της κυκλικής οικονομίας. Η ημέρα έκλεισε με μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο βιομηχανικής κομποστοποίησης για την ανάκτηση οργανικών αποβλήτων.

Όσον αφορά τη δεύτερη ημέρα, το κύριο θέμα ήταν η διαχείριση των αποβλήτων στην Ιταλία: Ρύθμιση και καλές πρακτικές. Η εκπαίδευση ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα, προχωρώντας στις διαλέξεις και τέλος κλείνοντας με μια επίσκεψη στην έκθεση PFM Plastic Free Museum των έργων τέχνης των μαθητών, στο Κάστρο Cellamare.

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της Κοινής Εκδήλωσης Κατάρτισης Προσωπικού, οι εταίροι και τα μέλη του οργανισμών απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία και τα απόβλητα: από το κόστος στους πόρους. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με ένα διαδραστικό εργαστήριο, με κύριο στόχο να «Δώσουμε μια δεύτερη ζωή στα σκουπίδια», χρησιμοποιώντας τα απόβλητα για να αναπαράγουμε κάτι δημιουργικό.

Στο πλαίσιο της Κοινής Εκδήλωσης Κατάρτισης Προσωπικού, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γόνιμες ιδέες και να μοιραστούν εμπειρίες σχετικά με τα θέματα της εκπαίδευσης!

Μάθετε περισσότερα για το έργο EUCYCLE!

X