Skip links

Κοινή Εκδήλωση Κατάρτισης Προσωπικού στη Βόννη για το έργο Future Target

Η σύμπραξη του ευρωπαϊκού έργου Future Target υλοποίησε με επιτυχία την Κοινή Εκδήλωση Κατάρτισης Προσωπικού. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στη Βόννη, στη Γερμανία, με διοργανωτή την IYDA.

📢 Μάθε περισσότερα για την εκπαίδευση –>

Ο κύριος στόχος της Κοινής Εκδήλωσης Κατάρτισης Προσωπικού ήταν να μάθουν οι συμμετέχοντες εταίροι πώς να δημιουργούν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες όταν εργάζονται μαζί τους, προκειμένου να αναδείξουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Η πρώτη μέρα περιλάμβανε γενική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Οι συνεργάτες γνωρίστηκαν και συζήτησαν για τις επερχόμενες εκπαιδεύσεις. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής παρουσίασε στους συμμετέχοντες τη μέθοδο IKIGAI για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους όταν εργάζονται με μετανάστες και πρόσφυγες.

Ξεκινώντας τη δεύτερη μέρα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και αντάλλαξαν απόψεις για περιοριστικές πεποιθήσεις τριών κατηγοριών: πώς βλέπουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους, πώς βλέπουν οι άνθρωποι τους άλλους και τέλος, πώς βλέπουν οι άνθρωποι τον κόσμο γύρω τους. Αυτές οι περιοριστικές πεποιθήσεις ήταν η αρχή μιας γόνιμης συζήτησης για το πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους με διαφορετικό πολιτισμικό, θρησκευτικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι αναστοχασμού σχετικά με τη γνώμη του κάθε συμμετέχοντα για τους υπόλοιπους.

Η τρίτη και τελευταία μέρα της Κοινής Εκδήλωσης Κατάρτισης Προσωπικού ξεκίνησε με μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ιστορίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από τα εκθέματα και τα οπτικοακουστικά μέσα για τη γερμανική ιστορία από το 1945 μέχρι σήμερα. Μετά την επίσκεψη στο μουσείο ακολούθησε ομαδική συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες συλλογίστηκαν το πώς οι άνθρωποι αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση, μαθαίνοντας ο ένας την ιστορία του άλλου. Η Κοινή Εκδήλωση Κατάρτισης Προσωπικού έκλεισε με μια συζήτηση όπου οι συμμετέχοντες από κάθε οργανισμό παρουσίασαν την κατάσταση σχετικά με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, στη χώρα τους. Μετά την παρουσίαση, οι εταίροι αντάλλαξαν διαφορετικές απόψεις και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα.

Οι εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Κοινή Εκδήλωση Κατάρτισης Προσωπικού Πορτογαλία ! 🤞

X