Skip links

Συγκριτική Διακρατική Έκθεση & Πλαίσιο Γνώσεων για τη Νεολαία | EU VALUES

Το Erasmus+ έργο EU Values αποτελεί έργο 24 μηνών το οποίο αποσκοπεί στην προώθηση πρακτικών γνώσεων για την Ευρώπη και την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους που συνδέονται με την ενεργό συμμετοχή, την ένταξη, την πολυμορφία, την ευημερία και την βιωσιμότητα. Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γιαλλία και την Ολλανδία.

Το πρώτο αποτέλεσμα του έργου αφορά την Συγκριτική Διακρατική Έκθεση & το Πλαίσιο Γνώσεων για τη Νεολαία. Το Πλαίσιο αποσκοπεί στην αξιολόγηση του τρέχοντος επιπέδου γνώσεων των νέων σχετικά με τις αξίες της ΕΕ και στον προσδιορισμό των περαιτέρω αναγκών τους μέσω έρευνας και ομάδων εστίασης. Η έρευνα που πραγματοπιήθηκε επικεντρώθηκε στις αντιλήψεις των νέων σχετικά με την ΕΕ, στην ενημέρωσή τους για τον ρόλο της, τα θεσμικά όργανα, τις πολιτικές, τις ευκαιρίες και τα πιθανά κενά γνώσεων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν κοινοποιηθεί στη σελίδα του έργου Eu Values και είναι διαθέσιμα σε διαδρατική μορφή.

Επίσης, η Συγκριτική Διακρατική Έκθεση & το Πλαίσιο Γνώσεων για τη Νεολαία είναι διαθέσιμα επίσης, στην ιστοσελίδα του έργου, στην αγγλική γλώσσα.

Το παρόν αποτέσμα απευθύνεται όχι μόνο στους νέους αλλά και σε όσους εργάζονται με νέους, όπως εκπαιδευτές νέων, σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι και ΜΚΟ.

X