Skip links

Prospect in Peripheries συνεντεύξεις με νέους της Λάρισας!

Η Καινοτομία υλοποίησε τοπικές συνεντεύξεις ομάδας εστίασης για τους σκοπούς του Peripheries Smart Practices and Challenges Report και του Peripheries Training Tool Kit, τα οποία είναι τα δύο πνευματικά αποτελέσματα του έργου Prospect in Peripheries. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 5 νέων και 5 υπαλλήλων ΜΚΟ / ενώσεων που εργάζονται στον τομέα της κατάρτισης και της νεολαίας. Ο γενικός στόχος των συνεντεύξεων ήταν ο εντοπισμός αναγκών κατάρτισης και ζητημάτων για περιφερειακούς πολίτες και οργανισμούς που τους υποστηρίζουν με θέματα απασχολησιμότητας και επιχειρηματικότητας.

Συναντηθήκαμε με τους συμμετέχοντες, σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον όπου ένιωσαν άνετα και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το πώς είναι να ζουν σε μια περιφερειακή περιοχή, μαζί με προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στον τομέα της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας καθώς και τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η Λάρισα.
Τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων μαζί με τη δευτερεύουσα έρευνα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τους εταίρους, θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνταξη των εθνικών εκθέσεων οι οποίες θα:
– σκιαγραφήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην εκπαίδευση στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της απασχολησιμότητας για όσους εργάζονται με περιφερειακούς πολίτες
– εντοπίσουν τα κενά που βρέθηκαν μέσω της έρευνας και τις προτεινόμενες λύσεις για τη βελτίωση της διαθέσιμης εκπαίδευσης για τους περιφερειακούς πολίτες σε αυτούς τους τομείς.

 

Ακολουθήστε τα νέα του έργου και μάθετε περισσότερα σχετικά με τα επερχόμενα αποτελέσματά του στον ιστότοπο του PiP

X