Skip links

Εναρκτήρια συνάντηση για το έργο RETAIL στο Δουβλίνο

Τη 1η Δεκεμβρίου 2019, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Δουβλίνου , εταίρος του έργου RETAIL: “Retailers Partnership Promoting Education for the Transition of the Industry Toward Enduring Business Models” φιλοξένησε και διοργάνωσε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας την εναρκτήρια συνάντηση του έργου. Οι δραστηριότητες που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν η εφαρμογή των κύριων κανόνων διαχείρισης του προγράμματος και η γενική επισκόπηση της επικοινωνίας της εταιρικής σχέσης και των στόχων και αποτελεσμάτων του έργου. Επίσης συζητήθηκε η έναρξη των πρώτων δραστηριοτήτων για τα πνευματικά αποτελέσματα 1 και 2 τοιυ έργου, έγινε κατανομή αρμοδιοτήτων και οριστικοποιήθηκαν προθεσμίες.

Ειδικότερα η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων των εταίρων σε σχέση με τη νέα πρωτοβουλία, συζητήθηκαν υφιστάμενα παραδείγματα στρατηγικής διαχείρισης στον κλάδο στις χώρες εταίρους, ιδίως καλές πρακτικές από εμπλεκόμενους εκπροσώπους του επιχειρηματικού τομέα και οι εταίροι πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στα έρευνηας περιπτοσιολογικών μελετών, σε μια επιτυχημένη επιχείρηση λιανικής πώλησης για τη συγκριτική αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών.

Περισσότερα για το έργο:

Στο έργο RETAIL θα συνεργαστεί μια κοινοπραξία αποτελούμενη από 7 εταίρους από 4 χώρες της ΕΕ: ​​την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ελλάδα. Οι εταίροι, 2 εμπορικά επιμελητήρια, 3 ΜΜΕ που προσφέρουν υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων και κατάρτισης, 1 πανεπιστήμιο και 1 ειδικός πληροφορικής θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου πρότασης μάθησης που απευθύνεται σε 3 κύριες ομάδες στόχους:

-Επιχειρηματίες από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, που επιθυμούν να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και πρακτικές

– Γονείς και άνεργοι, για τους οποίους το λιανικό εμπόριο αποτελεί πόρτα εισόδου στην αγορά εργασίας, αναζητώντας ευκαιρίες στον τομέα αυτό και έχοντας έντονη αίσθηση νέων αξιών και συμπεριφορών πελατών, αναζητώντας σύνδεση και νόημα.

-Ενδιαφερόμενα μέρη και άλλους οργανισμούς υποστήριξης επιχειρήσεων και εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα έχουν πρόσβαση στο ανοιχτές διδακτικές πηγές και θα πολλαπλασιάσουν τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο που θα αναπτυχθεί.

 

Το σχέδιο θα στηρίζεται σε μια συμμετοχική προσέγγιση που θα συνδέεται άμεσα με τους δικαιούχους του έργου. Σε κάθε στάδιο, οι συμμετέχοντες, ιδιαίτερα οι λιανοπωλητές, οι νέοι και οι άνεργοι, θα συμμετάσχουν στη δοκιμή και αξιολόγηση των προϊόντων εκπαίδευσης. 16 από αυτούς θα συμμετάσχουν σε μια επιτόπια συνδιαστική εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εφαρμοστεί η διαγενεακή προσέγγιση. Ως αποτέλεσμα, οι εταίροι έχουν τη φιλοδοξία να προτείνουν έναν καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και δοκιμασμένη μεθοδολογία, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ομάδες-στόχους:

-Μεταφορά επιχειρηματικών δεξιοτήτων των στόχων

-Επιλογές ανταγωνιστικότητας μικρών συναλλαγών

-Ασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων

-Πληροφορίες για την είσοδο νέας γενιάς εργατικού δυναμικού

-Στήριξη της μετάβασης των γενεών σε ανθρώπινους πόρους λιανικού εμπορίου

X