Skip links

MICROC’VET

MICROC’VET

Διάρκεια Έργου

01/11/2023 – 31/10/2025

Κωδικός Έργου

2023-1-ES01-KA210-VET-000150442

Περιγραφή Έργου

Το έργο MiCroc’VET είναι ένα 24μηνο Erasmus+ έργο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης για τα μικροπιστοποιητικά για τους παρόχους μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ). Επικεντρώνεται στον καθορισμό της χρήσης των μικροπιστοποιητικών σε μη τυπικά πλαίσια ΕΕΚ, στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με παρόχους ΕΕΚ σε όλη την Ευρώπη και στην ανάπτυξη πρακτικών κατευθυντήριων γραμμών για την υιοθέτηση συστημάτων μικροπιστοποιητικών. Στόχος του έργου είναι να αυξήσει την αναγνώριση των δεξιοτήτων που αποκτώνται μέσω της μη τυπικής κατάρτισης και να καταστήσει τη συμμετοχή σε σύντομους κύκλους μαθημάτων πιο ελκυστική για τους εκπαιδευόμενους. Το έργο περιλαμβάνει συμπράξεις με οργανισμούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και θα οδηγήσει στην παραγωγή ερευνητικών εγγράφων, εγγράφων βέλτιστων πρακτικών και πρακτικών κατευθυντήριων γραμμών.

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΙ

  • Πάροχοι μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • Εκπαιδευτικοί φορείς
  • Εκπαιδευόμενοι σε μη τυπικά πλαίσια επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Οι στόχοι του έργου είναι:

  • Ορισμός της χρήσης των μικροπιστοποιητικών σε μη τυπικά πλαίσια ΕΕΚ
  • Ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών με διάφορους παρόχους ΕΕΚ σε όλη την Ευρώπη για την επίτευξη τυποποίησης και ομογενοποίησης των διαδικασιών
  • Πρόταση πρακτικών κατευθυντήριων γραμμών για την υποστήριξη φορέων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σύστημα μικροπιστοποιητικών
  • Προώθηση νέων συστημάτων διαπίστευσης και καταγραφής σύντομων μη τυπικών μαθημάτων

MICROC’VET Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις αυτόν τον μήνα

MICROC’VET Ενημερώσεις

Όλα τα νέα του MICROC'VET
Δείτε τα Εθνικά μας Προγράμματα

Δείτε τα Εθνικά μας Προγράμματα

Εθνικά Προγράμματα

MICROC’VET

Αποτελέσματα Έργου

Μια ολοκληρωμένη ερευνητική έκθεση που παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των κύριων εννοιών που σχετίζονται με τα μικροπιστοποιητικά και τα σήματα σε ένα μη τυπικό πλαίσιο ΕΕΚ.

Μια συλλογή βέλτιστων πρακτικών για την εφαρμογή μικροπιστοποιητικών και εμβλημάτων από παρόχους μη τυπικής ΕΕΚ.

Ανάπτυξη πρακτικών κατευθυντήριων γραμμών για την υιοθέτηση συστημάτων μικροπιστοποιητικών από παρόχους μη τυπικής ΕΕΚ.

H Σύμπραξη

MARKEUT SKILLS SOCIEDAD LIMITADA – συντονιστής εταίρος, Ισπανία

Περισσότερες πληροφορίες
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την εκπαίδευση, το MEUS εργάζεται για την ανάπτυξη νέου εκπαιδευτικού υλικού και μεθοδολογιών προσαρμοσμένων στις διαφορετικές ανάγκες των στόχων και της αγοράς, βελτιώνοντας έτσι την ένταξη στην αγορά εργασίας. Η MEUS είναι
ειδικός σε νέες μεθόδους μάθησης, που βασίζονται σε συμμετοχικούς και συνεργατικούς τρόπους μάθησης. Οι εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες βασίζονται στη βιωματική εκπαίδευση και τη μάθηση μέσω της πράξης, με σκοπό να κρατούν τους εκπαιδευόμενους σε εγρήγορση, ώστε να μπορούν να μαθαίνουν διασκεδαστικά νέες ικανότητες. Η MEUS αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό την παιχνιδοποίηση, αναπτύσσοντας προκλήσεις που οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν ατομικά ή ομαδικά.
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους προτείνονται επιτόπου ή σε απευθείας σύνδεση, ενώ συνεργάζονται με εμπειρογνώμονες πληροφορικής για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων που συνάδουν με τη φιλοσοφία μας.

KAINOTOMIA & ΣΙΑ EE – εταίρος, Ελλάδα

Περισσότερες πληροφορίες
Το «KAINOTOMIA» είναι ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  (ΚΔΒΜ) στην Ελλάδα, το οποίο δραστηριοποιείται στο τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Το Κε.Δι.Βι.Μ “KAINOTOMIA” έχει υλοποιήσει περισσότερα από 60 προγράμματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε ανέργους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μισθωτούς / αυτοαπασχολούμενους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για την ανάπτυξη επαγγελματικών ευκαιριών και τη προώθηση και ένταξη τους στην αγορά εργασίας και της κοινωνίας εν γένει, μέσω καινοτόμων προγραμμάτων. Το “KAINOTOMIA” παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης σε εκπαιδευόμενους για να διευκολυνθεί η (επαν)είσοδός τους στην αγορά εργασίας. Το “KAINOTOMIA” έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά προγράμματα, προσφέροντας υψηλό βαθμό εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα κατάρτισης σε σύγχρονα πεδία, συνδυάζοντας τα με εκείνα που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, προκειμένου να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ακόμη, το «KAINOTOMIA» συμμετέχει σε συγχρηματοδοτούμενα εθνικά προγράμματα με την ονομασία «σχέδια τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας για ανέργους με βάση συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες και αναπτυξιακό δυναμικό.

E&D KNOWLEDGE CONSULTING, – εταίρος, Πορτογαλία

Περισσότερες πληροφορίες
Η E&D Knowledge Consulting είναι μια εταιρεία παροχής συμβουλών και επαγγελματικής κατάρτισης που ειδικεύεται στην υποστήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων που απαιτούνται για την προώθηση της καινοτομίας στον επιχειρηματικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα. Οι κύριες δραστηριότητες της E&D επικεντρώνονται στην παροχή σε στελέχη και επιχειρηματίες των ικανοτήτων, των γνώσεων και των εργαλείων που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή και εκτέλεση στρατηγικών καινοτομίας στους οργανισμούς τους, αλλά και για την προώθηση της καινοτομίας στο περιβάλλον τους.
Οι βασικοί τομείς εξειδίκευσης του E&D περιλαμβάνουν:
1/ Υποστήριξη για την εισαγωγή καινοτομικών δραστηριοτήτων των οργανισμών – από ελέγχους καινοτομίας μέσω της υποστήριξης για τον καθορισμό και την εφαρμογή στρατηγικών καινοτομίας, έως την ανάπτυξη διαδικασιών και μηχανισμών καινοτομίας προσαρμοσμένων στις επιμέρους ανάγκες των οργανισμών.
2/ Διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλες δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για την επιτυχή καινοτομία, μεταξύ των ηγετών και των διευθυντών, όπως καθώς και μεταξύ των εργαζομένων.

OPENCOM – εταίρος, Ιταλία

Περισσότερες πληροφορίες
Η OpenCom είναι μια κοινωνική επιχείρηση, με έδρα το Αρέτσο (Τοσκάνη, Ιταλία), που δραστηριοποιείται στη μη τυπική και εργασιακή κατάρτιση, στην κοινωνική έρευνα και ευθύνη, στις ολοκληρωμένες εκθέσεις και τις εκθέσεις βιωσιμότητας, στη διαχείριση έργων και στη διαχείριση κινδύνων και είναι εξειδικευμένη στην εκπόνηση καινοτόμων επαγγελματικών προφίλ, τα οποία ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας και παρέχουν στους νέους δεξιότητες που ενισχύουν την απασχολησιμότητά τους.
Είναι μέλη της Ιταλικής Συμμαχίας για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ASVIS) και είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτικός οργανισμός για τη διαχείριση έργων, με τη μέθοδο PRINCE2 και εκπαιδεύουν άτομα σε όλο τον κόσμο.
Όλα τα μέλη του προσωπικού τους είναι πιστοποιημένοι διαχειριστές έργων PRINCE2 Foundation level, καθώς η διαχείριση έργων είναι νοοτροπία και οργανωτική κουλτούρα.
Χρησιμοποιούν μεθοδολογίες ενεργητικής μάθησης προκειμένου να ενισχύσουν την ανεξάρτητη μάθηση, τη δια βίου μάθηση, την κριτική και συστηματική σκέψη των ατόμων, υποστηρίζοντας τη βιώσιμη απασχολησιμότητα και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

MICROC’VET Επισυναπτόμενα

Πνευματικά Αποτελέσματα

Newsletters

X