Skip links

Κοινές Εκδηλώσεις Κατάρτισης Προσωπικού μικρής διάρκειας (JSTE) για το έργο Future Target

Ιούνιος, 2020

22Ιούν9:00 πμNext EventΚοινές Εκδηλώσεις Κατάρτισης Προσωπικού μικρής διάρκειας (JSTE) για το έργο Future Target9:00 πμ Ke.Di.Vi.M KAINOTOMIAΤύπος:EventsΠρόγραμμα:FutureTarget Η εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί! Περισσότερα

Περισσότερα

Περιγραφή

Στις 22 Ιουνίου, η KAINOTOMIA, εταίρος του προγράμματος Future Target, θα φιλοξενήσει στη Λάρισα την πρώτη διακρατική μαθησιακή δραστηριότητα.
Το επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι οι εθελοντικές δραστηριότητες για τους πρόσφυγες και οι καλές πρακτικές που αναπτύσσονται στην Ελλάδα για την υποστήριξη των προσφύγων και των οικογενειών τους.

Οι κύριοι στόχοι θα είναι:
• να γίνει εμβάθυνση σχετικά με τις βασικές έννοιες και το υπάρχον πλαίσιο που σχετίζεται με τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.
• να αυξηθεί η γνώση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σχετικά με τα σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις που σχετίζονται με τη μετανάστευση, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
• να δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μεθοδολογιών για την ανάλυση των προβλημάτων των προσφύγων / μεταναστών και την ανάπτυξη στοχευμένων λύσεων.
• να παρέχει πληροφορίες σχετικά με καινοτόμες λύσεις και λύσεις βάσει σχεδίων σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης.
• να εξοπλίστει το προσωπικό των συμμετεχουσών οργανώσεων με αποτελεσματικά εργαλεία και μεθόδους κατάρτισης και δραστηριοτήτων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
• να βελτιωθεί οι ικανότητα των οργανώσεων να εργάζονται για / με μετανάστες και πρόσφυγες.
• να παρέχουν ευκαιρίες ανταλλαγής εμπειριών και εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα των μεταναστών και των προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς λειτουργεί ένα hot spot και ποιες δραστηριότητες σχεδιάζονται για την πρώτη διαμονή. Επίσης θα δουν και θα εμπλακούν σε δραστηριότητες εθελοντισμού με τη μορφή εργαστηρίων.
Αυτό το σεμινάριο σκοπεύει να επεξεργαστεί κοινές λύσεις, να υποστηρίξει κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς και να προωθήσει συγκεκριμένες πολιτικές για την προώθηση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων (ιδίως των νέων) μέσω μιας μεθοδολογίας βασισμένης στο διαρθρωμένο διάλογο. Εκτός από τους εθελοντές μεταξύ των πολιτών, που περιλαμβάνουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που αναζητούν εθελοντές, θα μας βοηθήσουν να συνεργαστούμε με τις κοινότητες των προσφύγων. Θα ενισχύσει την ευαισθητοποίησή μας για άλλους πολιτισμούς και επίσης θα αυξήσει την ποικιλομορφία των οργανώσεών μας.

Σε αυτήν την εκπαιδευτική εκδήλωση ,η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,  θα χρησιμοποιήσει μια μέθοδο με την μορφή σεμιναρίου, η οποία θα περιλαμβάνει  επισκέψεις, δραστηριότητες και παρουσιάσεις σχετικά με το ρόλο των εθελοντών ως βοήθεια στα προβλήματα των προσφύγων.

Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες για να ολοκληρώσουν το έργο που ανατίθεται από τους εκπαιδευτές και θα συζητήσουν ομαδικά γι’ αυτό.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τις πιθανές λύσεις για:

– την καλή ενσωμάτωση μέσω εθελοντών

– την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το πρόβλημα των προσφύγων μπορεί να επηρεάσει τις εθνικές αποφάσεις και το μέλλον της ΕΕ

Αυτή η εκπαιδευτική εκδήλωση βασίζεται σε μεθοδολογίες μη τυπικής μάθησης που περιλαμβάνουν

  • επισκέψεις  ως αφορμή για μελέτη (study visit) σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και δημόσιους φορείς που εργάζονται στον τομέα της μετανάστευσης,
  • συναντήσεις με εκπροσώπους αυτών των οργανώσεων, εργαστήρια σε μορφές ομαδικών έργων για την ανάπτυξη ιδεών ,
  • δικτύωση για τη δημιουργία μιας υγιούς και βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων,
  • ανάλυση των υφιστάμενων βέλτιστων πρακτικών,
  • παρουσίαση προσωπικών εμπειριών και προβληματισμών των συμμετεχόντων,
  • διαδραστικές συνεδρίες,
  • συζητήσεις,
  • μελέτες περιπτώσεων.

Ημερομηνία & Ώρα

Ιούνιος 22, 2020, 9:00 am

Τοποθεσία

Ke.Di.Vi.M KAINOTOMIA

Διοργανωτής

Κ.Δ.Β.Μ. Καινοτομίαinfo@kainotomia.com.gr Σωκράτους 111

X