Skip links

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

«Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων»

Το Κοινωφελές πρόγραμμα περιλαμβάνει 8μηνη εργασία σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα  Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων,  8ωρης απασχόλησης με απολαβές έως 546,00€/μήνα.

Στα πλαίσια του προγράμματος είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση θεωρητικής κατάρτισης προγράμματος διάρκειας  έως 150 ώρες για ηλικίες έως 54 ετών. Για ηλικίες από 55 ετών και άνω είναι προαιρετική η παρακολούθηση του προγράμματος. Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, στο πλαίσιο της απασχόλησής τους και ανάλογα με την ειδικότητα που έχουν επιλέξει θα παρακολουθήσουν και το ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης.

Τα θεματικά αντικείμενα που δύναται να επιλέξουν οι ωφελούμενοι είναι:

  1. Βασικές δεξιότητες Η/Υ (1ο επίπεδο)
  2. Βασικές δεξιότητες Η/Υ (2ο επίπεδο)
  3. Βασικές δεξιότητες Η/Υ (3ο επίπεδο)
  4. Γραμματειακή υποστήριξη
  5. Οργάνωση και λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων
  6. Ψηφιακές δεξιότητες κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογές στο χώρο εργασίας (Social Media)
  7. Περιβαλλοντολογική προστασία και ανακύκλωση προϊόντων
  8. Υπηρεσίες διαμόρφωσης / Συντήρησης πρασίνου
  9. Συστήματα Ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce)
  10. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics)
  11. Υπηρεσίες καθαριότητας Δημόσιων Υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων

Η πιστοποίηση πραγματοποιείται μέσω εξετάσεων, τις οποίες διενεργούν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/και διεθνώς και οι οποίοι είτε είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 είτε είναι πιστοποιημένοι από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. να χορηγούν πιστοποιητικά για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες παρέχουν σχετικές Πιστοποιήσεις.

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της επιταγής κατάρτισης ( Training Voucher ), σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα υλοποιηθεί αδιαλείπτως και η κάθε ημέρα συμμετοχής σε αυτήν θα νοείται ως ημέρα απασχόλησης.

Για να δηλώσετε την πρόθεση κατάρτισης και να εξασφαλίσετε τη θέση κατάρτισής σας, επικοινωνήστε με μαζί μας για να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Το ΚΔΒΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ θα συμμετέχει στην υλοποίηση της κατάρτισης του Κοινωφελούς προγράμματος των δήμων Ν. Λάρισας.

Για τη λήψη της αίτησης σας και την υποβολή της στα γραφεία μας παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ.

Επίσημη ιστοσελίδα πληροφόρησης για το έργο: https://voucher.gov.gr/

Πώς θα πάρεις μέρος στο πρόγραμμα;

Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής και προώθησέ την στο email: info@kainotomia.com.gr και η έμπειρη ομάδα μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου.

Ημερομηνίες Υλοποίησης

Κατόπιν επικοινωνίας

 

Τόπος Υλοποίησης

Δια ζώσης εκπαίδευση

Διάρκεια

Θεωρητική κατάρτιση διάρκειας έως 150 ώρες

*Με την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικώς και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για την ολοκλήρωση της ένταξης σας.

Δείτε τα Ευρωπαϊκά μας Προγράμματα

Δείτε τα Ευρωπαϊκά μας Προγράμματα

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
X