Skip links

MOOC4ALL – Innovative Model for Facilitating On-line Learning Success

MOOC4ALL – Innovative Model for Facilitating On-line Learning Success

Διάρκεια Έργου

01/11/2021-01/04/2023

Κωδικός Έργου

2021-1-BG01-KA220-VET-000029853

Περιγραφή Έργου

Στη σύγχρονη εποχή, σημειώνονται θεμελιώδεις αλλαγές τόσο στον κόσμο όσο και στην αγορά εργασίας ειδικότερα. Οι κρίσεις, οι νέες τεχνολογίες, η παγκοσμιοποίηση και τα δημογραφικά ζητήματα έχουν μια βαθιά επίδραση στη μορφή και την ποιότητα των διαθέσιμων θέσεων εργασίας καθώς και στις δεξιότητες που αυτές απαιτούν. Επικρατούν, πλέον, συνδυασμένες μορφές εκπαίδευσης, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται τόσο στη γενική εκπαίδευση όσο και στην επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ). Η ανάπτυξη της ΕΕΚ επικεντρώνεται τώρα στην εκπαίδευση των υπαλλήλων ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που τους θέτει η μετάβαση από τη βιομηχανική στην ψηφιακή εποχή.

Το MOOC4ALL είναι ένα έργο 17 μηνών που σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις και τις μελλοντικές τάσεις στο πλαίσιο της ΕΕΚ μέσω της ανάπτυξης ενός ευέλικτου καινοτόμου κοινωνικού μοντέλου για τη μάθηση, το οποίο θα επιτρέπει τη μάθηση και την ολοκλήρωση των μαθημάτων σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον μέσω των ψηφιακών τεχνολογιών με επιτυχία. Αυτό το μοντέλο θα επιτρέπει σε έναν εκπαιδευτή, εκπαιδευτικό ή σύμβουλοΕΕΚ να καθοδηγεί τη μαθησιακή διαδικασία μιας ομάδας κοινωνικής μάθησης χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε διαδικτυακό περιεχόμενο, δομώντας έτσι το έργο τους και ενισχύοντας τους κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των εκπαιδευομένων. Έτσι, το MOOC4ALL ανταποκρίνεται σε μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες για την ανάπτυξη της ΕΕΚ μέχρι το 2035, τον «προσανατολισμό στις ανάγκες της αγοράς εργασίας», επιτρέποντας ευρύτερη πρόσβαση σε ευκαιρίες μάθησης και σε προσόντα εντός του ψηφιακού περιβάλλοντος.

ΟΜΑΔΕΣ-ΣΤΟΧΟΣ
1. Εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές και σύμβουλοι στους οργανισμούς εταίρους και στους συνεργαζόμενους εταίρους που διδάσκουν και συνεργάζονται με ομάδες εκπαιδευόμενων και φοιτητών.
2. Οι οργανισμοί-εταίροι του έργου που εργάζονται στον τομέα της ΕΕΚ, προκειμένου να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιο των προτεινόμενων προγραμμάτων και μοντέλων τους.

ΣΤΟΧΟΙ ΤOY ΕΡΓΟΥ
– Ανάπτυξη ενός πρακτικού εργαλείου – του Κοινωνικού μοντέλου για τη μάθηση (Social model for learning – SML) που θα παρέχει αποτελεσματική ψηφιακή, ανοικτή και καινοτόμο εκπαίδευση. Το SML είναι μια καινοτόμος προσέγγιση που περιλαμβάνει ψηφιακές τεχνολογίες για τη διδασκαλία και τη μάθηση, όπως ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση.
– Η οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής εταιρικής σχέσης για την εφαρμογή στρατηγικών βελτίωσης της ΕΕΚ και για την προώθηση της μάθησης που βασίζεται στην εργασία για νεαρά άτομα και ενήλικες.
– Η βελτίωση της ποιότητας της παροχής ΕΕΚ μέσω ενός μοντέλου που επιτρέπει την ενσωμάτωση διαδικτυακού περιεχομένου και διαδικτυακών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των προσόντων του προσωπικού στους οργανισμούς-εταίρους.
– Η βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για όλους, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλής εξειδίκευσης εργαζομένων, των μεταναστών, και των προσφύγων μέσω της χρήσης SMU για τη συνεχιζόμενη ΕΕΚ.

Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί από μία σύμπραξη 6 εταίρων προερχόμενων από 6 διαφορετικές χώρες.

MOOC4ALL

Αποτελέσματα Έργου

ΑΕ1:

Το ΑΕ1 θα είναι ένα καθολικά ανεπτυγμένο μοντέλο για την ομαδική μάθηση σε διαδικτυακό και φυσικό περιβάλλον μέσω της κοινωνικής και της της ψηφιακής μάθησης. Το μοντέλο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μάθηση σε όλους τους τομείς της επαγγελαμτικής κατάρτισης και για την απόκτηση όλων των προσόντων, την επανεκπαίδευση και την περαιτέρω μάθηση και απόκτηση δεξιοτήτων από φοιτητές και εκπαιδευόμενους στις χώρες εταίρους και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΑΕ2:

Ο MOOC4ALL Οδηγός για τους συντονιστές θα είναι ένα εγχειρίδιο που θα αναπτυχθεί και θα χρησιμοποιηθεί στην κοινή εκδήλωση κατάρτισης προσωπικού για τη μεταφορά γνώσεων, μεθόδων και προσεγγίσεων όσον αφορά την κοινωνική μάθηση στο διαδίκτυο. Ο Οδηγός περιγράφει τις ενέργειες που πραγματοποιεί ο συντονιστής κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εργασίας με μια ομάδα εκπαιδευομένων ΕΕΚ, παρέχοντάς τους πολύτιμες συμβουλές και βοηθώντας τους να δομήσουν την εργασία τους με την ομάδα.

ΑΕ3:

Η εφαρμογή MOOC4ALL για κινητά θα παρέχει πρόσβαση στο SMOL ανά πάσα στιγμή όπως επίσης και σύνδεση με άλλους συμμετέχοντες στην πλατφόρμα, επανεκπαίδευση, γρήγορη πρόσβαση σε συνδέσμους για μαθήματα και υλικό, υπενθυμίσεις και σημειώσεις, καθώς και το χαρτοφυλάκιο κάθε χρήστη. Επιπλέον, θα παρέχει σύνδεση με τους εργοδότες και ευκαιρίες για τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας. Οι λειτουργίες της εφαρμογής θα ακολουθούν το Κοινωνικό Μοντέλο για τη Διαδικτυακή Μάθηση (SMOL) και τα χαρακτηριστικά του.

H Σύμπραξη

NARODNO CHITALISHTE BADESHTE SEGA 2006 – Συντονιστής εταίρος, Βουλγαρία

Περισσότερες πληροφορίες
Το NARODNO CHITALISHTE BADESHTE SEGA, ή αλλιώς People’s Community Centre «Future Now 2006», συντονιστής εταίρος του έργου, είναι μια ΜΚΟ που έχει ως στόχο να εμπλουτίσει τη διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης και τη μάθηση εμπνευσμένη από τη φύση. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε μη τυπικά εκπαιδευτικά πλαίσια, την προσωπική ανάπτυξη παιδιών και νέων, την υποστήριξη μειονεκτούντων ατόμων, καθώς και την περιβαλλοντική και πολιτική εκπαίδευση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, υλοποιεί βραχυπρόθεσμα προγράμματα εθελοντισμού, κατασκηνώσεις νέων, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες για σχολεία και κέντρα νεολαίας. Οι κύριοι στόχοι του Future Now 2006 είναι: η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της διδασκαλίας και της πρακτικής των νέων, η ανάπτυξη των ικανοτήτων των νέων για την υλοποίηση πρωτοβουλιών πολιτών και νέων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, η ανάπτυξη προγραμμάτων εναλλακτικής εκπαίδευσης, η κατάρτιση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών σε εναλλακτικές μεθοδολογίες, η παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η προώθηση της μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η συμβολή στην κοινωνική ενσωμάτωση των μειονεκτούντων νέων.

Κε.Δι.Βι.Μ.2 KAINOTOMIA – εταίρος, Ελλάδα

Περισσότερες πληροφορίες
Το «KAINOTOMIA» είναι ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου δύο (Κε.Δι.Βι.Μ2) στην Ελλάδα, το οποίο δραστηριοποιείται στο τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Το Κε.Δι.Βι.Μ2 “KAINOTOMIA” έχει υλοποιήσει περισσότερα από 60 προγράμματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε ανέργους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μισθωτούς / αυτοαπασχολούμενους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για την ανάπτυξη επαγγελματικών ευκαιριών και τη προώθηση και ένταξη τους στην αγορά εργασίας και της κοινωνίας εν γένει, μέσω καινοτόμων προγραμμάτων. Το “KAINOTOMIA” παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης σε εκπαιδευόμενους για να διευκολυνθεί η (επαν)είσοδός τους στην αγορά εργασίας. Το “KAINOTOMIA” έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά προγράμματα, προσφέροντας υψηλό βαθμό εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα κατάρτισης σε σύγχρονα πεδία, συνδυάζοντας τα με εκείνα που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, προκειμένου να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ακόμη, το «KAINOTOMIA» συμμετέχει σε συγχρηματοδοτούμενα εθνικά προγράμματα με την ονομασία «σχέδια τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας για ανέργους με βάση συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες και αναπτυξιακό δυναμικό».

EURO-NET – εταίρος, Ιταλία

Περισσότερες πληροφορίες
Ο EURO-NET είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί μέλος ή συνδεδεμένο μέλος 59 διεθνών δικτύων. Ο EURO-NET, που αναγνωρίζεται επίσης ως επίσημος συνεργάτης του Κοινοβουλίου της ΕΕ σε 2 τομείς (Διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και Εκδηλώσεις), έχει αναπτύξει 77 δικές του κεραίες σε 26 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Συνεργάζεται με πολλούς δημόσιους φορείς με τους οποίους έχει συγκεκριμένες συμφωνίες για τη διάδοση δραστηριοτήτων για ανήλικους και ενήλικους και βοηθά όλες τις οργανώσεις ανηλίκων και οποιονδήποτε άλλο τύπο ΜΚΟ να αναπτύξει ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο EURO-NET πραγματοποιεί εκπαιδευτικά μαθήματα, εργαστήρια και ανταλλαγές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές ή αθλητικές δραστηριότητες, έρευνες, καθοδήγηση, προσανατολισμό, προπονητικές δραστηριότητες, στάδια και πρακτική άσκηση, συμβουλευτική, υποστήριξη κρίσεων και δράσεις πρόληψης.

TURUN YLIOPISTO – εταίρος, Φινλανδία

Περισσότερες πληροφορίες
Το Πανεπιστήμιο του Turku (UTU) είναι ένα διεπιστημονικό ερευνητικό πανεπιστήμιο στη Φινλανδία, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Η τεχνογνωσία των 8 σχολών του κυμαίνεται από τις ανθρωπιστικές επιστήμες μέχρι τις φυσικές επιστήμες και τα οικονομικά. Το UTU αναγνωρίζεται για την ποιοτική διδασκαλία, την έρευνα και τα εξαιρετικά προγράμματα υποστήριξης των φοιτητών. Το Κέντρο Brahea του Πανεπιστημίου του Turku είναι μια ανεξάρτητη οντότητα που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή τοπικών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων σε αναπτυσσόμενες περιοχές. Η μονάδα απασχολεί περίπου 60 εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς που εργάζονται σε μία από τις αποστολές του UTU: και κοινωνική δέσμευση και ειδικεύονται στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τις δραστηριότητες συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίου και επιχειρήσεων, ενώ άλλα μέλη του προσωπικού ειδικεύονται ιδιαίτερα σε θεσμικά θέματα. ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και τη συμβολή στους ευρύτερους στόχους της δια βίου μάθησης από την ΕΕΚ έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

STANDO LTD – εταίρος, Κύπρος

Περισσότερες πληροφορίες
Η STANDO LTD (STANDOutEdu) είναι ένας ερευνητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός με έδρα την Κύπρο, αφιερωμένος στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας. Η STANDO είναι πιστοποιημένο ΚΕΑ διαπιστευμένο από το Κέντρο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Κύπρο. Το προσωπικό του συμμετέχει σε μεγάλης κλίμακας συγχρηματοδοτούμενα έργα και συνεργάζεται με οργανισμούς στην Κύπρο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικών και διεθνών έργων με στόχο την παροχή καινοτόμων λύσεων που διευκολύνουν την ανθρώπινη ανάπτυξη και τη συνοχή των κοινωνιών. Από το 2016, η STANDO προσφέρει μια σειρά επαγγελματικής και ακαδημαϊκής κατάρτισης στο πλαίσιο του Erasmus+ KA1 και KA2, καθώς και μαθήματα, σεμινάρια και συμβουλευτικές υπηρεσίες για διάφορες ομάδες-στόχους (παιδιά, φοιτητές, νέοι, εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, γονείς και ενήλικες), σπουδαστές και προσωπικό φορέων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) και κέντρων εκπαίδευσης ενηλίκων.

Krase Research and User Experience Netherlands – εταίρος, Ολλανδία

Περισσότερες πληροφορίες
Η Krase Research and User Experience είναι ένας οργανισμός με έδρα την Ολλανδία που δημιουργεί οπτικά προϊόντα και αναπτύσσει σύνθετες ψηφιακές (και κοινωνικές) καινοτομίες. Η Krase εργάζεται σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον σε συνεργασία με διάφορους μη κερδοσκοπικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Ειδικεύεται στην κοινωνική έρευνα και την έρευνα UX, τον σχεδιασμό διαδικασιών, τον σχεδιασμό UX και την ανάπτυξη επιτυχημένων ψηφιακών εφαρμογών. Συνδυάζοντας σχετικές ποιοτικές και ποσοτικές έρευνες σε ομάδες-στόχους, η Krase προσφέρει γνώσεις που οδηγούν σε τεκμηριωμένες αποφάσεις, καλύτερα προϊόντα και ικανοποιημένους χρήστες. Η Krase UX Research είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε πρόσφατα στο Άμστερνταμ, αλλά η ιστορία της ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο οργανισμός συνεχίζει την εμπειρία και τη δραστηριότητα της εταιρείας λογισμικού – εξωτερικής ανάθεσης ATA48 Bulgaria. Για περισσότερα από τρία χρόνια τώρα στην Ολλανδία η Krase διατηρεί επαφές και εργάζεται με την ίδια ομάδα προσωπικού (5 ειδικοί λογισμικού, 3 σχεδιαστές και 2 ερευνητές), εφαρμόζοντας καινοτόμες ερευνητικές προσεγγίσεις και διαδικασίες SCRUM.

MOOC4ALL Επισυναπτόμενα

Πνευματικά Αποτελέσματα

Newsletters

MOOC4ALL Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις αυτόν τον μήνα

MOOC4ALL Ενημερώσεις

Το ΚΔΒΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στο Βουλγαρικό Κρατικό Ραδιόφωνο!

Το ΚΔΒΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στο Βουλγαρικό Κρατικό Ραδιόφωνο!

Η Αθηνά Παπανδρέου και ο Στέργιος Σαμαράς, μέλη της ομάδας του ΚΔΒΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ παρεβρέθηκαν στο Κρατικό Βουλγάρικο Ραδιόφωνο, μιλώντας για τη συμμετοχή του οργανισμού στο έργο Erasmus+ MOOC4ALL. Μαζί με τους εταίρους του έργου κινητοποίησαν τους πολίτες να πάρουν μέρος στο Συνέδριο "Το μέλλον της διαδικτυακής εκπαίδευσης" το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου, στη Σόφια [...]
Τελευταία Διακρατική Συνάντηση για το έργο MOOC4ALL!

Τελευταία Διακρατική Συνάντηση για το έργο MOOC4ALL!

Το έργο MOOC4ALL ολοκληρώνεται και οι εταίροι συναντήθηκαν στη Σόφια της Βοιυλγαρίας για να συζητήσουν τα τελικά βήματα! Η Διακρατική Συνάντηση έλαβε μέρος στις 28 και 29 Μαρτίου 2023 και πήραν μέρος οι συνεργάτες μας από τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Φινλανδία και την Ολλανδία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εταίροι εστίασαν σε τελευταίες [...]
Όλα τα νέα του MOOC4ALL
Δείτε τα Εθνικά μας Προγράμματα

Δείτε τα Εθνικά μας Προγράμματα

Εθνικά Προγράμματα
X