Skip links

Πρόγραμμα Οροφοκομίας

Πρόγραμμα Οροφοκομίας

Πρόγραμμα Οροφοκομίας

Στην εύρυθμη λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό η καθαριότητα και η γενικότερη εικόνα των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων. Οι σύγχρονοι πελάτες έχουν μεγάλες απαιτήσεις, καθώς ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει το τμήμα της οροφοκομίας (housekeeping) που διατηρεί και ενισχύει την καλή εικόνα των χώρων του ξενοδοχείου. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του τμήματος ακολουθούνται συγκεκριμένες τακτικές και κανόνες.


Σε ποιους απευθύνεται
  1. Προϊσταμένες ορόφων και βοηθούς, καμαριέρες και καθαρίστριες ξενοδοχείων
  2. Μελλοντικούς επαγγελματίες που επιθυμούν να λάβουν γνώσεις που πρέπει να έχουν για να εργαστούν στο τμήμα της οροφοκομίας
  3. Νεότερους υπαλλήλους που επιθυμούν την ανέλιξη τους στον τομέα της οροφοκομίας
  4. Σπουδαστές Τουριστικών Σχολών που επιθυμούν να λάβουν ειδικευμένες γνώσεις για το τμήμα της οροφοκομίας

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι

  1. Ξενοδοχειακή Διοίκηση και Ξενοδοχειακό Προϊόν – Τμήματα και Στελέχωση Ξενοδοχείου
  2. Κύριες και Δευτερεύουσες Δραστηριότητες Τμημάτων Ορόφων, Οργανόγραμμα και Ιεραρχία Τμήματος – Αρμοδιότητες Θέσης
  3. Ασφάλεια και Προδιαγραφές Δωματίων – Υπηρεσίες, Τύποι, Εξοπλισμών Δωματίων, Ηλεκτρονικό Σύστημα Πρόσβασης Δωματίου
  4. Δραστηριότητες και Προδιαγραφές Λινοθήκης και Πληντυρίου – Αρμοδιότητες Υπαλλήλων – Στολές Προσωπικού
  5. Προετοιμασία Εξοπλισμού Καροτσιού, Καρότσι Καμαριέρας, Γραφείο Ορόφων
  6. Καθαρισμός Κοινόχρηστων Χώρων και Δωματίων
  7. Υπηρεσίες Δωματίου
  8. Διαχείριση Παραπόνων

Με την παρακολούθηση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα εισχωρήσουν τόσο σε τουριστικές έννοιες, όσο και στους πρακτικά ζητήματα οροφοκομίας. Ακόμη, θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του τμήματος ορόφων λειτουργώντας αποτελεσματικά και επαγγελματικά. Τέλος, θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι διάρκειας 120 ωρών και το κόστος κατάρτισης ανέρχεται στα 110€. Με τη λήξη κατάρτισης δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης του προγράμματος από το ΚΔΒΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ και υπάρχει δυνατότητα απόκτησης Πιστοποίησης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης με τίτλο: Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Οροφοκόμος.


Η ειδικότητα Υπάλληλος Οροφοκομίας είναι διαπιστευμένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ και τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια, ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation). Αποτελεί Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ACTA Τεχνοβλαστός του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ.

Ημερομηνίες Υλοποίησης

Κατόπιν επικοινωνίας

 

Τόπος Υλοποίησης

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Διάρκεια

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση/120 ωρών

Κόστος Συμμετοχής

Κόστος κατάρτισης και πιστοποίησης 110€

Δήλωσε Συμμετοχή
Αίτηση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα

Δείτε τα Ευρωπαϊκά μας Προγράμματα

Δείτε τα Ευρωπαϊκά μας Προγράμματα

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Τρόποι πληρωμής

Μετρητά

αυτοπροσώπως στο ΚΔΒΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 

Κατάθεση

σε λογαριασμό στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
ΑΡ.ΛΟΓ. 5614-068120-451
ΙΒΑΝ:GR45-0172-6140-0056- 1406-8120-451

Κάρτα

μέσω συστήματος POS

X